Яблучне парфе

 
    Склад:
  • 8 яблук "гренні сміт" або cox's apple"
  • 300 мл. сухого білого вина (для безалкогольного десерту замінити виноградним соком)
  • 1 палочка кориці
  • 2 гвоздички
  • 1/2 ч.л. ванільного екстракту
  • 200 гр. цукру
  • 4 ст.л. кальвадоса(яблучний бренді)
  • 6 жовтків
  • 300 мл. вершків (більше 33%)
  • для чорничного компоту
  • 700 гр. чорниці садової
  • 100 гр. цукру
  • форма для хліба обсягом 900 мл. застелити харчовою плівкою
Приготування:

  1. яблука очистити, видалити серцевину та нарізати тонкими скибочками.
  2. викласти яблука у сковорідку, додати вино, корицю, гвоздику, ваніль та половину цукру.
  3. готувати на невеликому вогні поки практично вся рідина не випарується.
  4. спеції прибрати та збити яблука в однорідне пюре. Додати кальвадос, закрити кришкою та повністю остудити.
  5. збити яйця з цукром на водяній бані до густої світлої маси (не кип'ятити !!!).
  6. збити вершки в пухку масу.
  7. змішати жовткову суміш з охолодженим пюре.
  8. потім змішати яблучну масу з вершками.
  9. вилити масу в форму, закрити та прибрати в морозилку мінімум на 6 годин.

    для компоту:
     
  10. змішати ягоди з цукром (якщо ягоди свіжі, то додати ще 2 ст.л. води). Готувати на невеликому вогні поки чорниця не почне лопатися і давати сік.
  11. повністю остудити та охолодити в холодильнику.
  12. при подачі полити шматочки парфе чорничним компотом.
Рецепты



Здоровье


 

© 2010 www.blueberry.net.ua
 
 
  Создание сайтов Полюс Альфа