Лимонний пиріг з чорницею

 
    Склад:
на 12 порцій

Тісто:
  • 300 гр. борошна
  • 75 гр. цукру
  • 1 щіпка солі
  • 1 жовток
  • 190 гр. мягкого вершкового масла

Лимонний крем:
  • 3 лимони
  • 2 яйця
  • 2 жовтка
  • 400 мл. солодкого згущенного молока

Покриття:
  • 500 гр. чорниці садової
  • 100 гр. суміші ягід
  • 200 гр. води
  • 1 ч. ложка желатину
  • 1 ст. ложка цукру
  • роз'ємна форма діаметром 24 см
  • 1 ст. ложка Желфиксу або желатинуючого цукру
Приготування:

  1. Змішати інгредієнти для пісочного тіста міксером або за допомогою кухонного комбайна, качати в кулю, помістити в холодильник на 30 хв.
  2. Розкачати тісто (або викласти у формі руками), зробити борт висотою 5 см., наколоти тісто виделкою в декількох місцях, покрити папером для випічки і покласти зверху бобові. Випікати 20 хв при 180 градусах. Видалити папір та бобові й випікати ще 5 хвилин. Охолодити. Посипати корж Желфіксом.
  3. Натерти на тертці цедру лимонів, вичавити сік. Віночком перемішати яйця, жовтки, згущене молоко, лимонний сік та цедру. Викласти на корж та випікати 40 хвилин при 150 градусах. Охолодити.
  4. Ягоди протерти через сито, додати цукор та воду, перемішати до розчинення цукру. Всипати желатин, через 20 хвилин розпустити його на слабкому вогні або у мікро (не допускаючи закипання).
  5. Чорницю садову викласти на крем, залити отриманою рідиною і поставити в холодильник мінімум на 3 години.
Рецепты



Здоровье


 

© 2010 www.blueberry.net.ua
 
 
  Создание сайтов Полюс Альфа