Корисні властивості

Топ 10 корисних властивостей чорниці садової


    Дослідження Мічіганського університету показують, що чорниця садова сприяє зменшенню ваги і знижує ризик серцево-судинних захворювань та розвиток метаболічного синдрому.

    Раціон, багатий чорницею, знижує рівень холестерину в крові при одночасному підвищенні рівня глюкози та чутливість до інсуліну, знижуючи ризик захворювань серця та розвитку діабету.

    Мало того, що чорниця садова смачна, у неї є деякі фантастичні переваги для здоров'я, які включають:

    Чорниця садова має найвищу антиоксидантну дію серед всіх свіжих фруктів та ягід: будучи дуже багатою антиоксидантами, такими як антоціани, вітамінами С, групи В, вітаміном Е, А, міддю (дуже ефективний імуностимулятор з антибактеріальними властивостями), селеном, цинком, залізом (підвищує імунітет шляхом підвищення гемоглобіну та кисню в крові) і т.п., стимулює діяльність імунної системи і попереджає виникнення інфекції. Як тільки ваш імунітет зміцниться, ви не застудитесь, у вас не буде лихоманки, віспи та інших неприємні вірусних та бактеріальних інфекційних захворювань.

    Нейтралізує вільні радикали, які можуть викликати хвороби та процеси старіння в організмі: ягоди чорниці садової подарують вам молодість та здоров'я, так як вони є антиоксидантом номер 1 у світі. В основному це завдяки наявності антоціанів, пігментів, відповідальних за синій колір ягід, а також великому вмісту вітаміна С.

      Допомагає в зниженні зайвої ваги: нові дослідження Мічиганського університету показують, що чорниця садова сприяє зменшенню ваги та знижує ризик серцево-судинних захворювань, а також розвитку метаболічного синдрому.
Були проведені експерименти на щурах, в їх раціон додали збагачений чорницею садовою порошок і поділили на дві групи з низькожировим та високожировим харчуванням.Після 90 днів, у щурів з дієтою, збагаченою чорницею садовою було менше черевного жиру, знизився рівень тригліцеридів (нейтральних жирів), холестерину і підвищився рівень глюкози та чутливість до інсуліну. Результати були ще краще, коли порошок був у поєднанні з низькожировою їжею.У цій групі спостерігалося більше зниження маси тіла, зниження загальної жирової маси і зменшення маси печінки, ніж у щурів, які були на жирній дієті. Збільшення печінки пов'язано з ожирінням та інсулінорезистентністю, і є відмінною ознакою цукрового діабету.Хоча необхідні додаткові дослідження для підтвердження цих результатів у людей. Схожі дослідження, представлені на тій же конференції показали, що чоловіки, які мають схильність до серцево-судинних захворювань пили сік чорниці протягом трьох тижнів,що поліпшило показники рівня глюкози та інсуліну в крові.

    Сприяє підтримці здоров'я сечостатевої системи: колонії Б-кишкової бактерії, що знаходяться на внутрішніх стінках сечовивідних шляхів і є причиною появи інфекції, в результаті запалення, це призводить до дискомфорту під час сечовипускання та інших ускладнення. У цьому випадки, ягоди чорниці садової можуть бути дуже корисними.Вони мають сполуки зі складних полімерів, як важкі молекули, які перешкоджають утворенню таких бактерій. А покращує ефект дії цих полімерів, вражаюча анти бактеріальна властивість чорниці садової.Ці важкі і великі молекули не тільки вимивають ці бактерії з сечостатевої системи, але і запобігають їх подальшу утворенню. До речі, такі сполуки виявлено, тільки, в журавлині та лохині або чорниці садової.

    Зберігає зір: екстракт чорниці садової, багатий з'єднаннями, так званими антоцианозидами, які були виявлені при проведенні клінічних досліджень, як ті, що сповільнюють процес погіршення зору.Вони можуть запобігти або відстрочити всі вікові проблеми зору такі як: дегенерацію жовтої плями, катаракту, короткозорість та далекозорість, сухість і інфекцію, та особливо ті, які стосуються сітківки, у зв'язку з їх вражаючими антиоксидантними властивостями.Ягоди чорниці садової містять спеціальні групи антиоксидантів каротиноїдів (лютеїн, зеаксантин та ін.), флавоноїдів (рутин, кверцетин і т.п.), а також на додаток до них можна додати вітаміни С, Е і А, селен, цинк та фосфор, які дуже корисні й необхідні для здоров'я очей.За даними дослідження, опублікованому в Архіві Офтальмології, потрібно їсти 3 або більше порцій фруктів у день, це може знизити ризик розвитку вікової макулярної дегенерації (ВМД), яка є основною причиною втрати зору в літньому віці.

    Здоров'я мозку: антоціани, селен, вітаміни А, В-комплекс, С та Е, цинк, натрій, калій, мідь, магній, фосфор, марганець та ін., зокрема, можуть запобігти і вилікувати невротичні розлади, запобігаючи виродження та загибель нейронів, мозкових клітин , таким чином зберігаючи здоров'я центральної нервової системи. Важко повірити, що ці ягоди можуть значною мірою вилікувати таку серйозну проблему, як хвороба Альцгеймера. Вони навіть відновлюють пошкоджені клітини мозку і нейронну тканину, що допомагає зберегти відмінну пам'ять на довгі роки.Вчені виявили, що дієта багата чорницею садовою значно покращує здатність до навчання, а літнім людям відновити рухові навички, що допомагає їм почувати себе молодше.

    Хвороби серця: високим вмістом клітковини і багатим вмістом антиоксидантів ці ягоди здатні розчиняти "поганий холестерин". Тому чорниця садова може виступати ідеальною харчовою добавкою для лікування багатьох захворювань серця. Вона також зміцнює серцеві м'язи.

    При проведенні досліджень вчені виявили, що помірне пиття (близько 110 г) білого вина, містить 0,47 моль антиоксидантів, які поглинають вільні радикали, червоне вино - 2,04 моль, а вино з чорниці садової має 2,42 моль цих захисних рослинних сполук.

    Запори та травлення: Великий вміст в ягоді вітамінів, натрію, міді, фруктози та кислот покращують травлення, а також допомагають забути про таку проблему як запор, так як у великій кількості вона діє як проносне.

    Рак: чорниця садова може виявитися порятунком для хворих на рак, тому що вона містить деякі сполуки, як птеростільбен (відмінний засіб від раку товстої кишки та печінки) та еллагову кислоту, яка в гармонії з антоцианами та іншими антиоксидантами, як вітамін С і мідь,може творити дива в профілактиці та лікуванні раку. Лабораторні дослідження показують, що фенольні з'єднання в чорниці садовій можуть запобігти раку товстої кишки, клітинної проліферації та апоптозу (запрограмованої смерті клітини). Значне скорочення ризику розвитку раку яєчників (34%), також спостерігається у жінок з високим споживанням флавон лютеоліна (знаходиться в цитрусових).

    Інші переваги та факти: Вони допомагають бути завжди в тонусі, бадьорими, активними, бути ближче до природи та в хорошому настрої, тому що вони дуже гарні антидепресанти. Вам не потрібно витрачати багато грошей на ліки, та турбуватися про побічні ефекти. Пам'ятаєте, чим насиченіший колір чорниці садової, тим вона багатша антиоксидантами та має більше лікувальних властивостей.
Рецепти


Здоров’я


 

© 2010 www.blueberry.net.ua
 
 
  Создание сайтов Полюс Альфа