М'які скони до сніданку

 
    Склад:
на 8 сконів
  • 1 чашка пшеничного борошна
  • 3 / 4 чашки цільнозернового пшеничного борошна (або білого пшеничного борошна)
  • 1/4 чашки кукурузного борошна/полента (cornmeal)
  • 1/4 чашки цукру
  • 2 ч л пекарського порошку
  • 1/2 ч л соди
  • 1/2 ч л солі
  • 4 ст л холодного вершкового масла (або 2 ст л масла + 2 ст л vegetable shortening), порізати кубиками
  • 1 чашка + 2 ст л кефіру/buttermilk
  • 1 яйцо
  • 1 ч л ванильної есенції
  • 1/4 ч л миндальної есенції
  • 1 чашка лохини садової / чорниці або чорної смородини або малини (можна заморожену, не розморожувати); або 3 / 4 чашки сухофруктів
  • великий цукор для посипання
Приготування:

Розігріти духовку до 200 ° C.
Змастити маслом круглу форму розміром 23-см.
У великій мисці змішати вінчиком сухі інгредієнти (від борошна до солі). Додати холодні шматочки масла і порубати ножем у дрібну крихту розміром з горох (або розтерти масло з борошном пальцями).Додати ягоди і акуратно перемішати (сухофрукти додати до рідких інгредієнтів).
Змішати в чашці рідкі інгредієнти, додати до борошна і акуратно перемішати лопаткою до зникнення сухих грудок (тісто виходить досить м'яким, тому ягоди не мнуться;якщо тісто занадто сухе - додати трохи кефіру).
Викласти тісто у форму, розрівняти поверхню лопаткою, змастити кефіром і посипати цукром.
Випікати 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Готовність перевірити скалкою.
Дістати з форми і остудити на решітці.
Подавати теплими.
Рецепти


Здоров’я


 

© 2010 www.blueberry.net.ua
 
 
  Создание сайтов Полюс Альфа