Салат "Лісова казка"

 
    Склад:
  • Салат (листовий міні мікс: рукола, буряк листовий дрібна, польовий салат дрібний, Лолло бьянко, Лолло россо або ін на Ваш смак) - 125 г
  • Ожина (свіжа) - 125 г
  • Малина (свіжа) — 125 г
  • Чорниця садова (свіжа) — 125 г
  • Оливкова олія (extra virgin, заправка) — 75-100 г
  • Оцет (бальзамічний світлий, заправка) - 2-3 ст. л.
  • Сироп ягідний (краще всього смородиновий або з інших ягід (заправка)) - 3-5 ст. л.
Приготування:
  1. Підготувати велике плоске блюдо. Краще, щоб салат і ягоди були охолоджені попередньо в холодильнику.
  2. Добре вимити в холодній воді і просушити мікс з міні-салатів ті ягід.
  3. Розкласти салат на блюдо, зверху на листя рівномірно викласти ягоди.
  4. Приготувати заправку: добре збити (вилкою або в блендері) оливкову олію, бальзамічний оцет і сироп до стану однорідної густої емульсії. Я вказала приблизна кількість інгредієнтів для заправки. Краще почати з менших кількостей і додавати, якщо необхідно по Вашому смаку.Мені подобається, коли олії трохи, а сиропу побільше. Заправка виходить на смак солодкувата. Рівномірно, по всій площі страви заправити салат.
  5. Охолодити готовий салат в холодильнику 20 хвилин. Подавати прямо з холодильника.
  6. Добре поєднується зі стейком, сідлом ягняти, запеченою морською рибою, стравами-гриль.
Рецепти


Здоров’я


 

© 2010 www.blueberry.net.ua
 
 
  Создание сайтов Полюс Альфа